Partners

De Het kan wel! beurs is mede mogelijk gemaakt door verschillende samenwerkingspartners. Zonder hen was het niet gelukt om deze beurs tot een groot succes te maken en gratis te houden voor zowel standhouders als bezoekers. Lees hieronder meer over hen!

Rabobank
Het is tijd om jullie kennis te laten maken met onze samenwerkingspartners Het kan wel! beurs mogelijk maken! De eerste partner is: Rabobank Apeldoorn en omgeving.

Rabobank ondersteunt startende ondernemingen bij het opbouwen van hun eigen bedrijf. Speciaal voor startende ondernemers heeft Rabobank ikgastarten.nl ontwikkeld. Het platform voor starters in Nederland. Met meer dan 4.000 artikelen, startersverhalen, stappenplannen, tips, tricks, do’s en don’ts. Hier vind je antwoorden op al je vragen.
Ook tijdens de beurs zal de Rabobank aanwezig zijn om al je vragen over het starten van je eigen bedrijf te beantwoorden. Je kan ze vinden in de Startersstraat, stand nummer 9!
Daarnaast verzorgt de Rabobank samen met de organisatie van de beurs beurstrainingen voor de standhouders die op de beurs aanwezig zijn. Zo willen zij startende ondernemers ondersteunen in het leerproces. Het kan wel: door steeds meer te leren en meer zelfvertrouwen te krijgen, zullen de ondernemers merken dat ze hun droom waar kunnen maken!

Gemeente Apeldoorn
Onze volgende partner voor het organiseren van de beurs is de gemeente Apeldoorn.
De Het kan wel beurs zal op 4 juni georganiseerd worden in het Stadhuis van Apeldoorn. Tijdens de beurs zal de wethouder Johan Kruithof de beurs openen. Ook zullen er medewerkers van de gemeente in de Startersstraat zijn om alle vragen over de verschillende starterstrajecten te beantwoorden.

De gemeente Apeldoorn laat namelijk zien hoe het ondersteunen van ondernemers kan! Zij zijn niet alleen betrokken bij het IkStartSmart project, maar zijn ook verbonden aan het team Gemeentelijke Regionaal Ondernemers Steunpunt. Volgens dit team kan het wel en daarom bieden zij diverse starterstrajecten aan om goed voorbereid vanuit een uitkering te beginnen met een eigen onderneming. Meer informatie over deze trajecten kunt u krijgen op één van de voorlichtingsbijeenkomsten op 6 en 7 juni 2016 van 14.00 – 15.00 uur. Aanmelden kan via gros@apeldoorn.nl!

Gemeente Barneveld en  Ermelo
Niet alleen de gemeente Apeldoorn is partner van de Het kan wel beurs. Ook de gemeentes Barneveld en Ermelo dragen hun steentje bij.

Deze drie gemeentes zijn betrokken bij het IkStartSmart project en bieden startende ondernemers de kans om hun dromen na te jagen. Vanuit de gemeentes zijn er erg veel positieve reacties op het project. De gemeentes willen de ondernemers door ondersteuning van de Het kan wel beurs een extra duwtje in de rug geven om hun bedrijf nog succesvoller te maken.
Vanwege deze samenwerking zal de beurskrant niet alleen op de deurmat vallen in de gemeente Apeldoorn, maar zullen ook de inwoners van de gemeente Barneveld en de gemeente Ermelo de beurskrant ontvangen.

Kamer van Koophandel
Natuurlijk is ook de Kamer van Koophandel partner van de Het kan wel beurs!

De Kamer van Koophandel is één van de initiatiefnemers van het IkStartSmart project. Samen met de provincie Gelderland en de verschillende gemeentes zijn zij dit project gestart.
Begin 2016 is er opdracht gegeven het huidige IkStartSmart project te evalueren en dat heeft een mooi rapport opgeleverd! Eén van de belangrijkste doelstellingen, namelijk dat een IkStartSmart deelnemer na 5 jaar met meer dan 80% nog steeds onderneemt, wordt gehaald. Bijna twee derde van de ondernemers hebben middels het project een  professionaliseringsslag gemaakt en het totaalcijfer dat de deelnemers het project geven is een dikke 7,8, een cijfer om trots op te zijn! De 42 betrokken gemeentes geven allemaal aan dat IkStartSmart belangrijk is willen er in grote meerderheid ook mee doorgaan. Of het project een vervolg van vier jaar krijgt, is momenteel nog niet bekend.
Tijdens de Het kan wel beurs zal de Kamer van Koophandel aanwezig zijn om meer informatie te geven over het IkStartSmart project en om vragen over andere zaken rondom het starten van een eigen onderneming te beantwoorden. Je kunt ze vinden in de Startersstraat bij stand 10!

Perspodium
Eén van onze mediapartners tijdens de beurs is het PersPodium.

De zelfstandige redacteuren van de Ondernemer-bijlage van de Gelderlander zijn in januari een nieuw online medium gestart: PersPodium.nl. Hiermee brengen zij actueel en interessant ondernemersnieuws uit de regio direct op een eigen Facebooknieuwspagina, Twitter en website. In Apeldoorn en omgeving is PersPodium nu ook actief.
Tijdens de Het kan wel beurs zijn de redacteuren van PersPodium aanwezig en zullen zij verslag uitbrengen van de verschillende activiteiten op de beurs. Daarnaast kunnen zij natuurlijk al jouw vragen beantwoorden die te maken hebben met de pers!
Meer informatie over het PersPodium is te vinden op: www.perspodium.nl  Of kom naar stand 7 op de Het kan wel beurs!

De Stedendriehoek
Met dank aan onze mediapartner De Stedendriehoek verschijnen er artikelen over de Het kan wel beurs in de huis-aan-huis-krant. Benieuwd wat er in het eerste artikel stond? Je kunt hieronder lezen!

weekkrant de Stedendriehoek week 21 beursnieuwsBelastingdienst
Het kan wel! Ondanks dat er een afspraak is dat de Belastingdienst niet aanwezig is bij regionale beurzen zullen zij wel aanwezig zijn op de Het kan wel beurs! Op zaterdag 4 juni zullen zij in de Startersstraat staan bij stand 8!

Verschillende medewerkers van de Belastingdienst zullen klaar staan om alle vragen over belastingen te beantwoorden. Daarnaast kunnen zij meer toelichting geven op de regelgeving rondom het starten van een eigen bedrijf. Zo maken zij de beurs niet alleen leuker, maar maken ze het starten van een eigen bedrijf voor jou makkelijker!

Startup Apeldoorn
Een volgende samenwerkingspartner is Startup Apeldoorn.

Startup Apeldoorn laat zien dat het kan! Ondernemerschap gaat onder andere over zelf de regisseur zijn van jouw leven. Startup is een business community waarin men gelooft in een ecosysteem waar ondernemerschap de taal is. Binnen Startup worden regelmatig projecten samen uitgevoerd. De ondernemers zijn samen in staat de klussen uit te voeren die ze individueel niet kunnen.

Startup is altijd op zoek naar gave Startups en ondernemers. Daarnaast verbinden veel bedrijven zich aan Startup volgens een partnerschap. Dan heeft men toegang tot het eco-systeem en is men preferred supplier als het op dienstverlening aankomt.

Ben jij benieuwd naar de werkzaamheden en de community van Startup? Je kunt ze tijdens de beurs vinden bij stand 11!

Apeldoorns Business Collectief
Een andere partner van de beurs is het Apeldoorns Business Collectief.

Het Apeldoorns Business Collectief (ABC) biedt een platform voor ieder die lokaal zaken wil doen (Business to Business). Zij leggen contacten en gaan samenwerkingsverbanden aan die lokaal ondernemen versterken. Via marktgroepen werkt ABC actief aan het elkaar zichtbaar maken in de markt en het binnenhalen van opdrachten. Naast bedrijfsbezoeken en borrels, worden er elk kwartaal kennissessies georganiseerd en jaarlijks een bijeenkomst met een andere partij.

Ben jij benieuwd of aansluiten bij het Apeldoorns Business Collectief interessant is voor jouw bedrijf? Neem dan een kijkje op de beurs bij stand 12!